Luwak, milovanou cibetkovitou šelmu Indonésie, je možné najít v jejích divokých džunglích.
Zemitá, avšak sladká s náznakem dřevnatého čokoládového zabarvení. Plná, avšak překvapivě jemná a exotická.
Indonéský ostrov Sulawesi je z geologického hlediska starověký, jeho stáří sahá více než 100 milionů let zpátky. Výsledkem této dlouhé doby je půda s vysokým obsahem železa, u kterého se má za to, že ovlivnilo chuť kávy. Tato oblast se pyšní plantážemi kávy Arabica pěstovanou vysoko na hornatém terénu. Tato káva je po uvaření v šálku čistá a i zdravá, zpravidla se u ní projevují prvky ořechu nebo zimního koření, jako je skořice, kardamom a občas i náznak černého pepře. Její sladkost je úzce spjata s tělem kávy a její dochuť je hladká a jemná.
Charakteristika: Méně hořká, plná & čokoládová.
K přípravě šálku kávy si vezměte 1 lžíci kávy Excelso (7-8 gramů) a nasypte jej do šálku. Přidejte asi 200 ml horké vody (80 stupňů Celsia) a poté dobře promíchejte. Optimální doba vaření je 4 až 5 minut.
Aroma ventil zabraňuje vnikání vzduchu do obalu a uzamyká vůní uvnitř, což zajišťuje svěží chut' kávy.